ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΥΗΣΗΣ

  • Με το θετικό τέστ κυήσεως ξεκινάμε φυλλικό οξύ κατόπιν συνεννόησης με τον Ιατρό. Το φυλλικό κρίνεται απαραίτητο σε αυτή τη φάση για την πρόληψη δισχιδούς ράχης και την ανάπτυξη του εμβρύου. Ανάλογα με το ιστορικό ή τα συμπτώματα που μπορούν να
    εμφανιστούν μπορούν να χορηγηθούν επιπλέον φαρμακευτικά σκευάσματα, όπως
    αντιπηκτικές ενέσεις ηπαρίνης χαμηλού μοριακού βάρους ή προγεστερόνη (utrogestan). H κύηση επιβεβαιώνεται πάντα με τεστ αίματος β- χοριακής καθώς η ποσοτική μέτρηση που θα λάβουμε θα μας επιτρέψει τη καλύτερη παρακολούθηση της κύησης στα αρχικά στάδια.
  • Στις 5.5- 6 εβδομαδες γίνεται διακολπικό υπερηχογράφημα για έλεγχο θέσης του εμβρύου, ταυτοποίηση αριθμού εμβρύων (χοριονικότητα) και ύπαρξη καρδιακής
    λειτουργίας

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Προγεννητικός έλεγχος

Ο προγεννητικός έλεγχος αφορά ένα σύνολο εξετάσεων που είναι απαραίτητο να γίνουν στην αρχή της εγκυμοσύνης ή πριν το ζευγάρι ξεκινήσει προσπάθειες.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική σειρά εξετάσεων για την ασφάλεια της μητέρας αλλά κυρίως για την ασφάλεια του παιδιού.

Ο πρώτος μήνας της κύησης

Εκτός από την ευτυχία και τον ενθουσιασμό, συχνά νιώθετε άγχη και αγωνίες, συναισθήματα που είναι απόλυτα φυσιολογικό να βιώνετε στο ταξίδι της μητρότητας.

Continuing Medical Education

Το Fetal Medicine Foundation στο Λονδίνο, υπό τον καθηγητή Κύπρο Νικολαϊδη είναι ίσως το καλύτερο Ίδρυμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής στη Ευρώπη. Η Βεβαίωση Παρακολούθησης του Ειδικού Προγράμματος του FMF για το Υπερηχογράφημα 1ου Τριμήνου, κατόπιν της σχετικής εγγραφής στο FMF και της ακόλουθης εξέτασης, αποτελεί μέρος της αδιαπραγμάτευτης δέσμευσής μας για την συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων Υπηρεσιών της Μονάδας μας.