Αρχική 5 Επικαιρότητα 5 Γιώργος Λάμπος: Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν θα μπορούσα να μην σας ενημερώσω ότι στις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαίου  κατέρχομαι σαν Υποψήφιος Δημοτικός Σύλλογος Περιστερίου με την παράταξη Συνεργασία Ευθύνης και Υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Βαθιώτη.

Είχα την  τιμή να συντάξω το Πρόγραμμα  για την Υγεία στο Περιστέρι και την ευκαιρία να αναδείξω τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη στο ευαίσθητο αυτό ζήτημα, καθώς η ατζέντα μου  περιλαμβάνει θέματα Υγείας, Πρόνοιας, Ασφάλειας  και Κοινωνικής Πολιτικής.

Στο Περιστέρι λειτουργούν 3 Κέντρα Υγείας , σε Σαρανταπόρου, Μπουρνάζι και Άγιο Ιερόθεο. Κανένα από τα Κέντρα αυτά δεν λειτουργεί σε 24 ωρη βάση. Τα Κέντρα Υγείας είναι υποστελεχωμένα  και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους που είναι η προάσπιση της Υγείας στο Περιστέρι, το μεγαλύτερο Δήμο της Δυτικής Αθήνας. Για απλά περιστατικά, όπως ‘ένα θλαστικό τραύμα που μπορεί να χρειάζεται λίγα ράμματα, οι Συμπολίτες μας είναι υποχρεωμένοι να καταφεύγουν στο ΑΤΤΙΚΟΝ ή στα άλλα εφημερεύοντα Νοσοκομεία , όπου στοιβάζονται σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών μαζί με άλλα πολύ σοβαρότερα περιστατικά όπως τροχαία κτλ. Το αποτέλεσμα είναι μια απίστευτη ταλαιπωρία ενώ συνολικά υποβαθμίζεται το προιόν της Υγείας στην περιοχή μας.

Διεκδικούμε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει βασική συμμετοχή στην λειτουργία των Κέντρων Υγείας. Διεκδικούμε την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στα Κέντρα Υγείας. Τουλάχιστον ένα (1) από αυτά πρέπει να λειτουργεί σε 24ωρη βάση με νυχτερινή Εφημερία.  Τα Κέντρα Υγείας σαν βασικός πυλώνας της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και Υποδοχής Ασθενών. Σοβαρότερα περιστατικά θα διακομίζονται κατευθείαν στα Νοσοκομεία Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης με φροντίδα και συνεννόηση των Κέντρων Υγείας χωρίς λοιπές γραφειοκρατικές διατυπώσεις και καθυστερήσεις. Έτσι θα επιτευχθεί η αμεσότερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας αλλά και η αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων και η ομαλότερη λειτουργία τους.

Δημιουργία Δημοτικών Κοινωνικών Ιατρείων  που θα λειτουργούν συμπληρωματικά στα Κέντρα Υγείας. Δράσεις Υγείας και Πρωτοβουλίες που θα αφορούν την ενημέρωση των συμπολιτών μας και την πρόληψη, με εκστρατείες ενημέρωσης αλλά και διενέργεια προληπτικών εμβολιασμών, για παράδειγμα με το Εμβόλιο κατά του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας.

Κοινωνικά Δημοτικά Ιατρεία με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα Ψυχικής Υγείας, Νευροαναπτυξιακών και Παιδοψυχιατρικών διαταραχών, προγράμματα για τον αυτισμό, την δυσλεξία . Ο Δήμος κοντά στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα.

Ανάδειξη του Προγράμματος της Βοήθειας στο Σπίτι και της κατ’ οίκον Νοσηλείας. Ένταξη των προγραμμάτων αυτών στα Δημοτικά Κοινωνικά Ιατρεία- άμεση συνεννόηση για μεταφορά παραμελημένων περιστατικών στα τοπικά Κέντρα Υγείας ή και στα Δευτεροβάθμια Νοσοκομεία σύμφωνα με το κάθετα διαμορφωμένο πρότυπο συνεργασίας τους που αναπτύχθηκε. Ο Δήμος συνεισφέρει με οχήματα και λοιπά μέσα.

Η Υγεία είναι βασικό αγαθό και Κεντρικό Πολιτικό μου μέλημα. Είναι αδιαπραγμάτευτη η διάθεσή μου να συγκρουστούμε με παγιωμένες συνθήκες και υφιστάμενα συμφέροντα με βασική μας προτεραιότητα την υπεράσπιση του βασικού Αγαθού.

Οραματίζομαι μια Πόλη με αυτοσεβασμό και με απόλυτη προτεραιότητα στον Πολίτη.

Ο  Γιώργος Λάμπος, Περιστεριώτης με καταγωγή από το Μεσολόγγι και την Ναυπακτία. Είναι Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Διδάκτωρ  της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με Μεταδιδακτορικές Σπουδές στο Παρίσι στην Υπογονιμότητα και την Ανθρώπινη Αναπαραγωγή. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στο Θριάσιο Νοσοκομείο και στο ΑΤΤΙΚΟΝ, ενώ τα τελευταία χρόνια διατηρεί Ιατρείο στο Περιστέρι. Ταυτόχρονα, έχει αναπτύξει πλούσια Κοινωνική Δράση σαν εθελοντής στο 1ο Κοινωνικό Ιατρείο Περιστερίου.