Στο περιθώριο της απονομής της Τιμητικής Διάκρισης Best Practice in Medicine 2019 για το σύνολο της Επιστημονικής Δράσης του, στο πλαίσιο των βραβείων Αριστείας Υγείας, ο Δρ Γεώργιος Λάμπος παραχώρησε συνέντευξη όπου αναφέρθηκε στα προβλήματα της υπογεννητικότητας και της υπογονιμότητας στην Ελλάδα, τον ρόλο της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης και τις εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας, στον προεμφυτευτικό γενετικό έλεγχο και την δωρεά ωαρίων.

Δείτε την συνέντευξη:

gallery 15

Ανάμεσα στην υπερδιέγερση ωοθηκών και στην φτωχή ωοθηκική απάντηση.

Αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας της εξωσωματικής με τη μέγιστη ασφάλεια

Περισσότερα...

Ευχαριστώ την οργανωτική επιτροπή και τον πρόεδρο Καθ κο Κρεατσά για την τιμητική πρόσκληση να είμαι ομιλητής στο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνεται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα, 11th Athens Congress on Women's Health and Disease.

Περισσότερα...

Βραβεία Αριστείας Υγείας SALUS INDEX AWARDS
Τιμητική Διάκριση
"Best Practice in Medicine 2019"

Είναι μεγάλη μου τιμή η απονομή της Τιμητικής Διάκρισης Best Practice in Medicine 2019 των Ετήσιων Βραβείων Αριστείας της Υγείας SALUX AWARDS.

"Είμαι ευλογημένος που κάνω αυτή τη δουλειά, είμαι υπερήφανος για τον χώρο που έχουμε φτιάξει στο Περιστέρι και ευγνώμων σε όλους τους ασθενείς μου που έχω δει όλα αυτά τα χρόνια. Η υγεία τους είναι το μόνο μου μέλημα."

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάννια, την Τετάρτη 06 Νοεμβρίου παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και Υφυπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, θεσμικών φορέων και εκπροσώπων των μεγαλύτερων εταιρειών στον χώρο της Υγείας.

Στο περιθώριο της βραδιάς ο Δρ. Γεώργιος Λάμπος έδωσε συνέντευξη όπου αναφέρθηκε στα προβλήματα της υπογεννητικότητας και της υπογονιμότητας στην Ελλάδα, τον ρόλο της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης και τις εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας, στον προεμφυτευτικό γενετικό έλεγχο και την δωρεά ωαρίων.

Δείτε εδώ την συνέντευξή του.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την διοργάνωση της βραδιάς μπορείτε να δείτε εδώ.

50891658 10216849680266350 2774646540772311040 n22

Ευχαριστώ την Οργανωτική Επιτροπή για την πολύ τιμητική συμμετοχή μου σαν Ομιλητής στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας που πραγματοποιήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο, 26-27/01 στην Αθήνα.


Αναφερθήκαμε στα αυξημένα επίπεδα των ορμονών που ονομάζονται Ανδρογόνα, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στο Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, και εστιάσαμε στις συνέπειες του συνδρόμου στην πορεία της εγκυμοσύνης, στην υγεία της επιτόκου και στο αν αυτό μπορεί να επηρεάσει την υγεία του νεογνού, με λίγα λόγια στο συνολικό Περιγεννητικό αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ τον καθηγητή Dominique De Ziegler για την μεγάλη τιμή να με δεχτεί δίπλα του και την ομάδα του εργαστηρίου της Εξωσωματικής για την απρόσκοπτη συνεργασία και τις 4 φορές που βρέθηκα φέτος, για περισσότερο από 2 μήνες, στο Παρίσι. Οι εμπειρίες που αποκόμισα είναι μοναδικές. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί.

Περισσότερα...

Υπέροχη εμπειρία η ομιλία μου σε ένα πολυπληθές και πολυσυλλεκτικό ακροατήριο στο Yas Island των ΗΑΕ. Είχα την ευκαιρία να επισημάνουμε τις αιτίες και να αναπτύξουμε το Management αντιμετώπισης των επαναλαμβανόμενων αποβολών κύησης. Είχα επίσης την ευκαιρία, παρουσία κορυφαίων επιστημόνων από όλο τον κόσμο, να αναφερθώ στον ρόλο της Εξωσωματικής και του Προεφυτευτικού Γενετικού Ελέγχου στην αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού και να αναδείξω τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα σε όλο αυτό. Κορυφαία στιγμή η παράδοση διπλώματος από το επιτετραμένο μέλος του Προεδρείου, καθηγητή Μαιευτικής του Πανεπιστημίου του Ιράν.

Περισσότερα...

Με μεγάλη υπερηφάνεια και βαθύ αίσθημα τιμής, το Πανεπιστημιακό Πτυχίο της εξειδίκευσης στην Υπογονιμότητα και την Ενδικρινολογία της Αναπαραγωγής, υπό την αιγίδα της Γαλλικής Δημοκρατίας. 12 επιτυχόντες, ανάμεσά τους και ένας Έλληνας....

Μεγάλη μου τιμή η συμμετοχή σαν κεντρικός ομιλητής στο Παγκόσμιο Συνέδριο Reproduction Fertility 2019, που θα πραγματοποιηθεί φέτος τον Απρίλιο στο Abu Dhabi. Η ομιλία μου θα αφορά την διαχείρηση των επαναλαμβανόμενων αποβολών, τόσο μετά την αυτόματη σύλληψη όσο και μετά από την Εξωσωματική Γονιμοποίηση και την χρήση της Προεμφυτευτικής Διάγνωσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πρόγραμμα

Δεν θα μπορούσα να μην σας ενημερώσω ότι στις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαίου  κατέρχομαι σαν Υποψήφιος Δημοτικός Σύλλογος Περιστερίου με την παράταξη Συνεργασία Ευθύνης και Υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Βαθιώτη.  

Είχα την  τιμή να συντάξω το Πρόγραμμα  για την Υγεία στο Περιστέρι και την ευκαιρία να αναδείξω τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη στο ευαίσθητο αυτό ζήτημα, καθώς η ατζέντα μου  περιλαμβάνει θέματα Υγείας, Πρόνοιας, Ασφάλειας  και Κοινωνικής Πολιτικής.

Στο Περιστέρι λειτουργούν 3 Κέντρα Υγείας , σε Σαρανταπόρου, Μπουρνάζι και Άγιο Ιερόθεο. Κανένα από τα Κέντρα αυτά δεν λειτουργεί σε 24 ωρη βάση. Τα Κέντρα Υγείας είναι υποστελεχωμένα  και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους που είναι η προάσπιση της Υγείας στο Περιστέρι, το μεγαλύτερο Δήμο της Δυτικής Αθήνας. Για απλά περιστατικά, όπως ‘ένα θλαστικό τραύμα που μπορεί να χρειάζεται λίγα ράμματα, οι Συμπολίτες μας είναι υποχρεωμένοι να καταφεύγουν στο ΑΤΤΙΚΟΝ ή στα άλλα εφημερεύοντα Νοσοκομεία , όπου στοιβάζονται σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών μαζί με άλλα πολύ σοβαρότερα περιστατικά όπως τροχαία κτλ. Το αποτέλεσμα είναι μια απίστευτη ταλαιπωρία ενώ συνολικά υποβαθμίζεται το προιόν της Υγείας στην περιοχή μας.

Διεκδικούμε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει βασική συμμετοχή στην λειτουργία των Κέντρων Υγείας. Διεκδικούμε την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στα Κέντρα Υγείας. Τουλάχιστον ένα (1) από αυτά πρέπει να λειτουργεί σε 24ωρη βάση με νυχτερινή Εφημερία.  Τα Κέντρα Υγείας σαν βασικός πυλώνας της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και Υποδοχής Ασθενών. Σοβαρότερα περιστατικά θα διακομίζονται κατευθείαν στα Νοσοκομεία Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης με φροντίδα και συνεννόηση των Κέντρων Υγείας χωρίς λοιπές γραφειοκρατικές διατυπώσεις και καθυστερήσεις. Έτσι θα επιτευχθεί η αμεσότερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας αλλά και η αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων και η ομαλότερη λειτουργία τους.

Δημιουργία Δημοτικών Κοινωνικών Ιατρείων  που θα λειτουργούν συμπληρωματικά στα Κέντρα Υγείας. Δράσεις Υγείας και Πρωτοβουλίες που θα αφορούν την ενημέρωση των συμπολιτών μας και την πρόληψη, με εκστρατείες ενημέρωσης αλλά και διενέργεια προληπτικών εμβολιασμών, για παράδειγμα με το Εμβόλιο κατά του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας.

Κοινωνικά Δημοτικά Ιατρεία με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα Ψυχικής Υγείας, Νευροαναπτυξιακών και Παιδοψυχιατρικών διαταραχών, προγράμματα για τον αυτισμό, την δυσλεξία . Ο Δήμος κοντά στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα.

Ανάδειξη του Προγράμματος της Βοήθειας στο Σπίτι και της κατ’ οίκον Νοσηλείας. Ένταξη των προγραμμάτων αυτών στα Δημοτικά Κοινωνικά Ιατρεία- άμεση συνεννόηση για μεταφορά παραμελημένων περιστατικών στα τοπικά Κέντρα Υγείας ή και στα Δευτεροβάθμια Νοσοκομεία σύμφωνα με το κάθετα διαμορφωμένο πρότυπο συνεργασίας τους που αναπτύχθηκε. Ο Δήμος συνεισφέρει με οχήματα και λοιπά μέσα.

Η Υγεία είναι βασικό αγαθό και Κεντρικό Πολιτικό μου μέλημα. Είναι αδιαπραγμάτευτη η διάθεσή μου να συγκρουστούμε με παγιωμένες συνθήκες και υφιστάμενα συμφέροντα με βασική μας προτεραιότητα την υπεράσπιση του βασικού Αγαθού.

Οραματίζομαι μια Πόλη με αυτοσεβασμό και με απόλυτη προτεραιότητα στον Πολίτη.

dimotikos sumvoulos

 

Ο  Γιώργος Λάμπος, Περιστεριώτης με καταγωγή από το Μεσολόγγι και την Ναυπακτία. Είναι Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Διδάκτωρ  της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με Μεταδιδακτορικές Σπουδές στο Παρίσι στην Υπογονιμότητα και την Ανθρώπινη Αναπαραγωγή. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στο Θριάσιο Νοσοκομείο και στο ΑΤΤΙΚΟΝ, ενώ τα τελευταία χρόνια διατηρεί Ιατρείο στο Περιστέρι. Ταυτόχρονα, έχει αναπτύξει πλούσια Κοινωνική Δράση σαν εθελοντής στο 1ο Κοινωνικό Ιατρείο Περιστερίου.

 

dimotikos sumvoulos2

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Ο Ιατρός δέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τα τελευταία μας νέα, άρθρα και δημοσιεύσεις.

* Απαιτούμενα πεδία

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Αιμιλίου Βεάκη 45 & Δελφών 18   
    Περιστέρι, 12134

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 210 577 0010

6944 732 764

Facebook